Uppsalalivet

Eftersom vi får en bebis nästa år bor vi numera i en trea på markplan i Uppsala. Det är en enda röra. I köket trängs fem nyplaterade sticklingar av dr. Westerlund, fyra hyacinter och en halvmålad spjälsäng i ljusblått. Det är tavlor lutade mot väggarna i alla rum. Jag vet inte var de ska hänga. Får extrem beslutsångest av inredning. Ju fler rum desto värre. Vi skulle hänga så många tavlor som möjligt idag. Lyckades hänga up EN. En av trettio.
 
Brittis har varit en ängel och skänkt oss två stora vackra röda julstjärnor och en röd duk. Jag vet inte om jag vill ha dem i köket eller vardagsrummet. Köket är det bästa och mest välbesökta rummet. Där får man verkligen njuta av härligheten. Men då ser det så tomt och ensligt ut i vardagsrummet.
 
Jag vill fixa allt, men misslyckas dag efter dag. Målade äntligen över alla fläckar på väggarna. Robin fick upp gardinstänger. Jag hittade prisvärda gardiner på Åhléns som sen ändå visade sig vara slut. Allt ät ett enda kaos. Allt är så dyrt. Tv kostar 10 000. Soffa kostar 10 000. Jag har inte lust.
 
Bakar två saffranskakor i veckan som jag äter själv. Kanske var det ett misstag att sätta mörkblå tapeter i ett dunkelt litet rum med fönster mot skuggig innergård? Gjort är gjort.. Den är fin i dagsljus. Jag vill bara att livet skall vara fint. Inte en rörig byggarbetsplats. Bebisen sparkar uppåt och neråt på samma gång. Hur är det möjligt att känna en spark i höger revben och vänster om ändtarmen på samtidigt? Lugna dig!!!!
 

Olga på Åland

När Olga kom till Sverige i månadsskiftet september - oktober i år tog jag med henne till Robins mamma på Åland. Det var en mycket bra idé: För det första kom Olga och Britt-Marie mycket bra överens. För det andra blev Olga helt betagen i den Åländska övärldens skönhet. Olga ÄLSKAR mossa! Jag hade med min analoga kamera med och fångade både Olga och kor på bild.. Så här blev det!
 

Mer bilder från Kransen

Det är nästan lite melankoliskt att titta tillbaka på bilder från lägenheten i Midsommarkransen. Tänk att det är så nyligen vi bodde där men att vi nog aldrig kommer bo där igen. Det var fint ljus i vardagsrummet. Hoppas att vi får bo i nåt hus med lika fint ljus igen
 
Tea på besök vid köksbordet
Helgi på besök vid köksbordet
Tulpaner på köksbordet
Kväll

Berlin i våras

Nu har tre rullar till framkallats och en av dem var bilderna från Berlin i april. Jag åkte dit för att gå på nån minnesfestival för judiska familjer som bortförts från sina hem. Denk mal am Ort, helle det. Det var inte lika spännande som det låter.
 
Jag fick bo hos Maria och Primo och hälsade på hos Olgas kompis Dominik. På vägen hem på flyget fick jag extremt mycket flygrädsla.
 
Berlin är en ungdomens magiska stad för mig. Kommer aldrig glömma min och Sofias resa din 2010. Men nu är det som att varje gång jag åker dit förlorar den lite magi. Känner inte igen mig nånstans!
 
Det var trevligt och gott hemma hos Dominik. Han bodde i nåt trevligt områda jag inte minns namnet på i forna Väst.
Jag och Dominik gick på den stora marknaden i Prenzlauerberg, handlade på ett asiatiskt supermarkt, och gick på en föreläsning i en Moske!
 
Det var kul att träffa Maria och Primo också. Maria bjöd på brunsch uppe i TV-tornet. Jag fick även hänga på till operan på nån asskum opera, men även det var kul. Primo har blivit så vuxen. Kul att träffa honom och hans farmor från Storbrittanien. 
Det är inte vackert från ovan, forna Öst... 
Jag och Primo räknade matte på Operan, kul att hänga lite med honom!

Analoga underverk

Robin hjälpte mig att lämna in tre av mina analoga filmrullar på framkallning i förra veckan. Nu kom de! Oh my God vad kul att få se vad som blev av dem. En del bilder blev riktigt fina.. Det börjar redan i vårvintras och fortsätter hela sommaren..
 
Först, ett bakverk från Forsa i form av en ros som var så vacker att jag fotade den både ute och inne. 
Tea såg så jälka cool och snygg ut uppe på Sofia-kvarteren på Söder..
Anna och Trixie i filmens magisk ljusläcka
Hela mars bodde jag ensam i det minsta korridorsrummet på hela Waldenströmska. Jag hade en säng, en lampa, en trasmatta och en dalahäst. Det var härligt. 
Jag och Robin gjorde första turen efter olyckan och tåg tåget till Mora. Det var vinter och svinkallt. 
 
Robin lät måla om hela lägenheten medans jag var enbent i Malmö. Här inspekterar jag och Dima resultatet för första gången. Så fina färger.
På besök hos Juni i deras gamla lägenhet i Hägersten. Nu bor de på Kungsholmen. Allt förändras.
Världens finaste Robin
Lite mysig kuriosa på köksbordet i Kransen. Den där Ave Maria föll i golvet och blev limmad i glorian. Nu vågar jag inte ha henne framme. 
Familjen Grabe Kingstedt ser ut som ett ungt amerikansk par på 1900-talet. Oooh vad härligt när syrenen blommade. 
Lite sommar hemifrån Råbäcksgatan.
  Hibiskusen i bakrunden ger färg!
Tillbaka i Midsommarkransen med sjömannen
Och någon tur till Åland blev det också
Jag hade Dagnys gula klänning på bröllop i Eksjö
Den sista tiden i Kransen
Min ärrade fot får avsluta denna åktur. På mors röda stol. 
 
Så kul för mig med en liten tillbakablick! Blir lycklig av allt ljus och alla färger

Mormonska

För att säga det på mormonska..
 
Dear Heavenly Father. Thank you for this blessing. Thank you for giving me something to love more than I love myself. I will cherish this, as it is your creation through me. I am ready to accept all challenges, and sing songs through the hard and the good times, through sorrow and joy. My heart is calm. I trust in thee that everything will be alright, and that all that comes is for the good. You make my life greater each day. Every movement reminds me of the living, the dead, and the future to come. Please make the drive that lies ahead of us safe. This I pray in the name of JC, amen
 

RSS 2.0