Wo bist du Säuli?

 
 

Indien för ett år sen

Helt stört vad snabbt ett år går. Samtidigt känns Indien så avlägset och länge sen. Nu när jag råkade bläddra igenom några bilder fick jag en bra känsla. Var fint det var där, och det där, och dom där.. Elefanter!

Vilnius

Förra helgen var Belarusprojektet nere i Vilnius. Jag blev projektledare i årsskiftet och nu är det mitt jobb att tillsammans med två andra aktiva avsluta projektet på grund av nedskärningar. Tråkigt! Men vi hoppas att det ändå skall bli några aktiviteter av! Förutom att berätta om förändringarna och alternativa möjliigheter för vår grupp unga politiska aktivister diskutterade vi redovisning och rapportering av hela förra årets verksamhet. 

Två av mina medarbetare
Hotellet var riktigt najs! Mitt rum låg på nionde våningen och från förstret kunde man se ut långt ut över stan.
Emmy är vår ombudsman
Vi drack världens godaste lemonad på den här restaurangen!
Vilnius är väldigt slitet. Omgiven av områden med byggnader i typiskt sovjetsnitt ligger statskärnan som har gammal arkitektur med där många hus är rent fallfärdiga. Ett par turiststråk är välputsade och skötta. I de stråken gick vi ut och åt på kvällen. Typisk litauisk mat som bestod av deg, potatis och kött. Allt stekt i flott. Men jag fick raggmunkar stekta i smör så jag blev ändå nöjd.
Här travar vi i väg mot restaurangen
Jag och vitryskan Nasja gick på fototur efter maten. Hon visade mig sin favoritkyrka och berättade att när hon varit en längre vistelse i Vilnius hade hon gått varje dag för att titta på denna kyrkan. Den är väldigt sirlig och detajerad med symetri och osymetri och varje gång hon kollar på den upptäcker gon något nytt.
Jag blev överraskad över hur mångar stora kyrkor de hade i stan. Gigantiska kollosser med samma proportioner som en liten bykyrka fast allt 4 gånger stötte.
 
Det var en annorlunda och lärorik resa. Det är speciellt att åka med ett jobb. Även om det är ideellt och i princip obetalt är ändå stämningen spänd och förväntande och hierarkist på ett sätt som gör att man hela tiden vet att det är ett arbete. Både bra och dåligt är det. När jag kom hem var jag helt slut.

Väldigt fina och trevliga människor jag fick lära känna. Vill absolut åka till Belarus någon gång!

RSS 2.0