Gulglimt

Ville bara ge ett smakprov på hur gult och vackert det var i Uppsala i början av oktober. It was marvelous. Nu ska jag tentaplugga och ta del av det enda gula i hela Lund. Satsumas.

SimonenomiS

Min första storm. Molnen åkte i räserfart på himlen, det var sol och regnade om vart annat. Pilen nere på gården fick en arm avsliten och kastvindarna fick glasrutorna att svänga. Men vi satt inne i värmen och åt spagetti och tittade på fåglarna som roade sig på bakgården och löven som sprejades i luften. Och himlen blev orange och sen helt grå. Och mörkret kom. Vinden ven. Och vi ställde oss på balkongen för att utmana stormen. Det var kul, om man höll i sig. 
 
Nästa morgon såg vi armen.
 
 

Fredagkväll

Idag är Lexies födelsedag, hon fyller 18 idag. När jag bodde hos henne och Alyssa i Augusta, GA var de 13 och 14. Jag var 16 och vi blev bästa vänner. Nu har vi kontakt ett par gånger om året och idag varit en sån dag. Istället för att läsa om kvalitativ data och översätta text har jag sett på kortfilm (Flogstavrålet på svt-play), letat och redigerat bilder från 2009 och skypat med 2 systrar i USA som är sig precis lika men ändå nya.
 
Hittade de här fina med Sarah. Undrar hur hon är och ser ut idag, 4 år senare!
 
 
 
 

Låt oss glömma all gröt

Jag börjar misstänka att superbloggerskor / bloggare har oförskämt lite att göra  förutom att just blogga. Nu med fyra tentor, ett besök och ett resa bakom mig - har jag inte ens sneglat på bloggen. På Verbatim ligger bilderna på hög och gråter i ångest i väntan på att få visas. Och här sitter jag - svinförkyld. Min egen profetia har slagit in: jag har aldrig varit så mycket sjuk under en enda höst. Inga afro-styrka pass för mig altså och absolut ingen gröt. Nej fy tusan! Känner man sig svag ska man äta pizzor och godis. Det är sundt!
 
De två roligaste sakerna som hänt på senaste tiden är att Danis pappa och storebror varit på besök i Lund. Vi fick 15 kg choklad och ost. Dessutom fick vi en bra orsak att åka ut till hovs hallar en helg. Har aldrig varit där så sent på året förut. Very nice. 
Sen förra helgen reste vi på besök till hemstaden min. Ett kärleksfullt möte. 
Men låt oss försöka börja så smått med besöket från Schweiz. En dagg-dropps-fenomenal helg på Hov.
 
Adi och Simi kom till Lund en fredagseftermiddag i oktober. Jag och Dani satte en pizzadeg på morgonen och på kvällen satt vi alla till bords i blåa köket och smaskade pizza. Det var nästa morgon vi gav oss av till Hov.
 
Havet var grått och smälte samman med blyhimlen. Det regnade och det var kallare i stugan än utomhus. Så vi satte igång att elda i öppna spisen och efter en kvarts inrykande började skorstenen dra igång och brasan knastrade glatt. 
Observera de dubbla jackorna.
Lagom till kvällen spack horisonten upp och en rullgardin av gråa moln lyftes upp sakta. Vi hann precis ner till havet för att se en glödande solnedgång. Alla var impade.
Jag var nästan mer impad av alla regndroppsklädda blad och ekollon. 
Vi samlades i en fotoorgie kring en djupröd nyponbuske.
Trull, Tripp och Trapp.
Den var en härlig abend. Vi gick hem, lagade mat i stugan - och gick i ide. Som tur var fungerade ett litet element och brasan. Så ingen frös ihjäl under natten. 
Nästa morgon var havet blått. Det var söndag och asparna var vita som björkar. Vi klättrade ner till klipporna på andra sidan udden.
En oktoberäng av ringblommor på vägen från Torekov.Sen åkte vi hem till Malmö

RSS 2.0