Uti vårt fönster där växa pelargon, kom hjärtans fröjd

I stället för att försöka göra någon slags följetång av de flera roliga sakerna som hänt denna veckan gör jag en sammanfattning! Fnisslas på luftmadrassen, pizzor, lera, EU-val, Laura och Pelle i köket och guldfitta i folkets park. Allt började mycket bra på lördagen med att Fnisslas kom med tåget till oss från Uppsala. Vi strosade runt i solen i staden.
 
Så blev vi helt spontant bjudna på smarrig pizza av Omar!
Dani gladdes också av Nicklas besök och tusenskönorna blommade hej vilt.
Så här rustikt blev det när muminpappan fick rosmarin. Laura och Pelle och Elsa kom och tittade in i vår lägenhet (som bara är vår en vecka till). Jag kokte kikärtssoppa och Dani bakade hallonmuffins.
Elsa fick också mat. Dessutom åt hon upp alla våra dammråttor.
Dis is Laura
And Pelle
...Elsa
En sen kväll satt jag och tröck en funderande gubbe av lerklumpar. 
Och igårkväll tog jag och Dani en urskön kvällspromenad till Folkets Park. Det var 20 grader ute och i parken fanns en stor uppblåst studsblåsa som vi hoppade på fast det var otäckt. På muren fanns ett konstverk: en guldfitta, precis i min smak. De gula byxorna jag bär fyndade jag och mormor på loppis i tisdags!
Idag och hela helgen jobbar jag på Visheten. Idag var lite kaos, men jag fick lära mig hur man noppar hår från ansiktet med hjälp av en tråd! That's awesome. Nu har vi en vecka kvar här tills vi flyttar ut, och Dani har 2 veckor kvar innan han åker hem till Schweiz. Det blir två grymma veckor.

Island på väggen

 
Pomperipossa har flyttat ut och vi har ett helt nytt kök känns det som. Utan en massa flaskor och prylar, med spröda nyinköppta morbackapelargonier, färgglada teckningar, ett litet matbord med leksandsstolar och islandskartan på väggen. Känns luftigt och sött. 

Klarabella

 
 
Det här är min syster. Look at these geeenes! Hon är inte bara vacker som dag.
Hon är omtänksam, varm, intelligent, atletisk och ruskigt rolig. Och snart är hon fjooortis. Fattar det inte. 

En vår i Skåne

Den bästa tiden på året är oavsett var i Sverige man befinner sig, enligt mig, de nätter om våren då knoppar  spricker ut i blad. Sena kvällar lyser de små skira löven upp genom gatlyktors sken och träden ser ut att vara täckta med glimmande fladdrande pärlor. I Uppsala minns jag sånna nätter dofta av upptinande våt asfalt, vilket är en god doft. I Malmö blommar körsbärsträden vid den här tiden och luften doftar sött av blommor. 
 
Andra trevligheter i vårens Skåne är prunkande rapsfält, dignande vinbärsbuskar, och vita buskar vid havet.
 
Vår i Skåne är för mig ju också vår med Dani. Det är svårt att fatta att det här är den sista tiden vi lever tillsammans för en lång tid framöver. 
 

Hello Varborg!

Varborg firades i Varborgs hemstad, Uppsala. Där bodde vi hos Juni och Anton som öppnade sitt hem, sina armar och sina hjärtan för oss. I deras kök finns en hemskt trevlig örtträdgård.
På kvalborg, dagen innan valborg, festade och frossade vi på Uppslands. Jag log mitt sneaste leende (signaturleendet) och Dani försöke jaga ivär Fjantons peace-tecken.
Fnille och Hulge var där
Frossa... som sagt
Här är Anton och Juni!
Pläötsligt var det valborgsmorgon.. Här spanar Juni nöjt och lugnt ut över den stundande våffel och champanjefrukotsen.
Efter några några våfflor smet jag in på Anton och Junis rum och läste Resa i Afganistan. Det var den skönaste stunden på dagen. På andra sidan dörren hördes våffelfestens glada stohej, utanför fönstret ljöd några förfestandes fyllevrål, men i Juni och antons rum var det SÅ fridfullt. Dani joinade också.
Plötsligt kom två män, praktiskt sett inflygande genom dörren och kastade sig över oss. Det var Hulge och Fnille så klart.
Valorg fylldes som sig bör av: Ballonger, Sång, Piknik, Forsränning... und so weiter.. Lagom till
Allmänna sängens "Uti majsolens sken" började det snöa.
Vi hann dess utom en aaaasfin vokalensemblelkonsert med Chorola!! Awesome
Eliiiin!
Sen blev det första och andra maj och vi gick i västertåget och skrek !
Hälsade på Margit (Född 1914!!!)
Knaprade kakor hos Sonja .. nomnom
Och hängde och slängde en del med Nicklas
Och allt uti Majsolens snö och glans. HURRA!

RSS 2.0