Eulentag

Today I hanged out with Niko, a Sweed who will study theatre here in St. Petersburg. Niko is - as I learned today - a complete nerd when it comes to history, especially Russian/Petersburgian history. He had a history about pretty much every palace, church or garden we passed. I now know 800% more about the Russian wars and tsars..
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Okej, vad föreställer dessa bilder?
Jag ock Miko besökte Svenska kyrkan vilken under hela sovjettiden använts som sporthall. Det luktade svett och allt heligt var nerrivt, men förstrena och ljuset var fint. En söt tant lät oss gå upp på övervåningen. Vi gick vidare såg kyrkor, palats och en massa brudpar. Vi spanade ut över Neva och såg svart rök bolma upp bakom vinterpalatset. Gick dit och fann ett stort stalinbygge i brand. Ugglor sågs också här och där.. 
 

Лейка Камера

Var kan man hitta en kameramarknad i den här stan?!


Tschirchni

Ja, äntligen har de knäpptysta måltiderna gått över till namn-på-all-mat-på-bordet-lektioner. Jag kan numera säga körsbär, vindruvor, juice och... äh de andra har jag glömt. 
 
Vill dela med mig av en fin bild.
 

Dag 2

Hej. Idag var det storm när jag vaknade. Lyckades sova 10 timmar på min sovjetbrits och vaknade till schooooiiiischh schooooiisch.. Det var alltså vinden. Efter frukors hade det lugnat ner sig lite och jag tog på mig regnkläder, stoppade en 100 rubelsedel i fickan (lite drygt 20 spänn) och traskade iväg. Himmel --> grå. Trafik -- >9,8 av 10 (normalt?!).

Cirka varannan bil i Petersburg är minst 35 år gammal, detta resulterar i buller och en hiskelig avgasdoft. Efter 5 minuter (halvägs till Vinterpalatset) var huvudvärken ett faktum. Målet med promenaden var att hitta min skola, Statens Pedagogiska Universitet, men min karta var inte bara otydlig utan också på ryska. Jag hittade inte skolan, jag hittade ingenting. Klockan var plötsligt 3 och huvudet började snurra av psykisk utmattning och hunger. 

Som tur glimtade en matsal till i en källarglugg. Jag kilade ner. Livrädd att inte min rubler - värde 20 kr skulle räcka tänte jag fråga någon i personalen om råd. Jag frågade Matuppläggaren, en långbent typ med underbett om han talade engelska.

-Ruski

,svarade han och såg med ens ganska spänd ut. Som tur var kunde han framför mig i kön lite engelska och snart satt jag med en skål kokta grönsaker, en brödbit och plommonsaft framför mig. Gott!

Och det var historien om idag. 

 

 

 

 

Puuuss

 


Hej från Ryssland

Hej alla glada, alla lednsa, alla likgiltiga alla förväntansfulla. Hej, ni två unika besökare som fortsätter att läsa min blogg dag in och ut. 
 
Jag sitter på mitt rum i St Petersburg, mitt nya hem. Jag bor hos en familj på en av de äldsta öarna. 
 
Åkte med två olika flyg. (Har du någonsin åk et flyg med bara 33 platser i = 11 på längden?) Jag åt varma muffins och drack kaffe, som jag lagom innan landningen spillde ut över de nya jeansen.
 
I live here
 
HP
 
In the nice neighbourhoods
 
Selling melons
 
No to drugs
 
Godnatt 

Two of a kind

 
 
Aaaalien??

RSS 2.0