Library Week

 

Höga gyllene trädkronor

Jag älskar lövskog om hösten!!! 
Förra helgen var jag hos Dani i Schweiz. Sista eftermiddagen precis innan vi skulle åka till flygplatset tog vi en tur upp på ett litet berg med utsikt ut över floddalen. Där gick vi genom lövskogen och jag bara njöt. Njöt av ljuset och färgerna och miljoner små löv som darrade, svajade och glimtade. Det tillsammans med den friska doften av skog och det milda varma ljuset som inte bländar. Livet.
 
En rufsig röd katt som var mycket sällskaplig.
Mitt sällskap <3

De älskade

Idag är andra dagen jag fick spendera flera timmar hos mina älskade morföräldrar. Jag och mormor åt sushi och sen berättade hon historien om hur det var när jag föddes. Tänk det, att ha en vän som var med om att man föddes. Sen pratade jag med morfar och fick höra lite om hans barndom. Det hade jag aldrig hört honom berätta förrut.
 
I hissen upp till sjunde våningen molade huvudvärken. Men två små panodil och 15 bitar sushi senare klarnade det.
Morfars vrå
Jag hoppade omkring och sjöng om janssons frestelse
Mormors vrå
 

Den kortaste systern

Denna dag har någonting fruktansvärt uppdagats. Jag, familjens förstfödda barn, 175 cm lång och inte mindre, är nu mera den kortaste systern i familjen. Inte nog med det. Jag är även det kortaste barnet och näst kortast i familjen efter mor. Det är nämligen så att Klara, denna extravaganta femtonåring, har växt om sin äldsta syster med nästan en centimeter! Detta förändrar mitt liv för alltid. 
 
Här är hon. Den yngsta. Men inte längre den kortaste.
Gulliga vänner

Frukten på spåret!

Jag tror att jag är den mystiska frukt av vilken väldens godaste sylt är gjord på spåret! I Heimgartners kylskåp här i den lilla schweiziska byn finns nämligen tre små glasburkar med marmelad utav samma bärnstensgyllene färg och det står "Quitten" på locket på. Den är inte lika god och konsistensen är inte fantastiskt seg och kletig utan väldigt geleeig. Men smaken! Den är väldigt lik den där härliga cyperska sylten som jag åt hos Seva  i Sankt Petersburg och som jag inte kan glömma. Samma fruktiga syrlighet och bakgrundston som blommig honung. Jag tror att jag är något på spåret.. Seva säger att de kallar den magiska frukten för "Mosfilo" på Cypern. Men Kvitten har ett annat namn på grekiska.. Jakten fortsätter!
 
 
 
 
 
 
 
 

Rövartåg

På måndagmorgon drog tre rövare ut på rövartåg. Till ett stort äppelträd på en bortglömd tomt. Trädet skulle länsas på varje gyllene äpple! Det var ett hårt arbete
Två av rövarna, en med en gul stickad luva och en med stort ljust krullligt hår klättrade upp i trädet och ruskade dess grenar.
Den tredje rövaren med ljust skär luva och en kamera sprang runt och aktade sig för de nedfallande äpplena och dokumenterade händelsen! En stock kastades som en missil upp i äppelträdet av den gulluvade och äpplena föll som skjutna rapphöns från skyn.
Denna rövarns namn är Freija
Och den gulluvade kallas Daniel
Den friska fångsten!
Den rosaluvade bevisade för sig själv att hon trots sin höga ålder och stora längs fortfarande kan ta sig upp i lövverket.
Sen drog rövarna hem med säckar fulla av gyllene äpplen! Som hemma i nästet rensades och skars och frös in i påsar!

Я

 
Привет, это я. Я такая. Иногда. С белынкими ногами и красными лисами. Да, я такая. Иногда.

Alien 32

September är min favoritmånad och i denna friska klarblå festmånad föddes jag!!!
 
På födelsedagen är det allra bästa att få samla ihop några vänner och äta god mat tillsammans. Så fort köket är fyllt av folk och blommor står på bordet känns det så festligt och fint. Det här året bjöd jag på pumpasoppa, saffranskaka och fördelsedagstårta.
Eli
Axel
Titta vilket mysigt kök!
Jag fick mycket hjälp av Axel och Daniel med matlagningen. Och när Daniel fick tassarna på kakdekorationen förvandlades "Elin 23" till "Alien 32". Hjälp
Helgi och Tea
Princess of the day
Vilken härlig syn!
Henrik
Freija
Joanna och lite av Joel
Sofia!!
Hurra!! Så blev det skönsång, heta disskussioner och en saga om hur jag föddes. 

RSS 2.0