Barnen som bara växer


Back to middle school

Det här var högstadiet, fjortisar, prickofanter, palmkranz, hemkunskap, barkbanan, westsidetorg, red white and blues, lite ansvar, och mycke vem är jag

Dig har jag känt

Hej Juni! Nu är du 18 år, men i mina flesta minnen av dig är du 11, 12 och tretton, och så 17!
Låt oss minnas dessa stunder: När vi poserar framför kameran
när vi leker skattjakt på marö och du vinner i konstnärlig kreativitet
när vi åker tåg (och maröbåt)
när vi springer och hoppar i solnedgången
när vi bor i friggebod
när vi klättrar över kostängsel
när vi bor i berlin och vaktar barn

Fiskarn och hans sonson

I Finland förstås


De tusen sjöarnas land


Adventures that await

London, March 08

Finland, last summer


I am so lucky. I just booked the tickets for two trips that I've really been longing for. A trip to London with the person I like the most, and a trip to Sommarudden in Finland - one of my favourite places.


When I looked through the photos from Finland, I realized that there are lots of things I'd like to show. Hopefully the sweetest days of summer - "Sommarns ljuvaste dagar" will soon be available. ;-)


You can get addicted to a certain kind of sadness

kort-kivi-mys-film-dans-hopp-potatis-sång-rabarber-te-hunk-kväll med världens finaste JuniEtt perfekt tillfälle att visa upp

Min väninna som är dagens födelsedags-vuxen. Grattis till 19 vintrar

Novgorod torg

Idag har jag sökt jobb på hemtjänsten. Jag är den fattigaste studenten i stan. Nu behöver jag göra nytta.

Bildreportage som dödar mig

ur "Fladhead Valley" av Pieter Ten Hoopen
ur "Prostitution i Syrien" av  Pieter Ten Hoopen

Hulgur och sjuttitalsdrömmen

Jag har fått ett stort och viktigt uppdrag - Att fixa en 70-tals outfit åt Helgi imorn. Han måste bli både 70-talig och snygg. Vi får se hur det går... Höga ambitioner och förväntningar skrämmer kreativiteten lite.

Bära de dagar jag fåttsånna där lagom sega dagar,
önskar man sig var inlåst i ett rum,
med penna, papper
och obegränsad livskraft tillhands.

Men snart kommer Hulge, Jaaa!


Nittonde januari

Idag har jag varit på ett roligt musikalrep! Trevligt.

80's queen

Här är min vän. Hon är cool

Hej Dåna-Malin Hej Spåna-Karin Hej tobak i pipan


Är vi inte skapta för tystnaden?

Ikväll har jag varit med om mycket fint. Först fick jag tillbaka en engelskauppsats med lagom få stavfel. Sedan upplevde jag en väns omtanke och kände mig som ett hjon. Ett väldigt glatt hjon.

Jonas och jag lagade helt sjukt goda grönsaker i ugn. Det tog lång tid, så jag hann lära ut Ciao zep! Vi åt tills vi nästan dog.

Sen åkte vi till Hågaby. Det var min första gång i Hågaby. Klockan var dryga tio och det var nattsvart. Så jag kan inte påstå att det var vackert. Men snälla, en så ljuvlig tystnad där rådde! När det är sådär helt tyst får luften en annan densitet. Den blir större och lättare på samma gång. Det är så skönt. Så lätt att bara gå och rikta alla sinnen utåt, som en bläckfisk eller en insekt med känsliga spröt. Det gör inte något att tinnitusen klingar lite tydligare, det dränks ju ändå alldeles lagom utav snöknarret under skorna.

Vi hälsade på Joel, Axel och tre andra grabbar som hängde i mjuka skinnsoffor (de snällaste grabbarna). Vi bakade bärpaj med röda och blå bär, drack te och det godaste kaffet (ananastjuven). Sedan såg vi Mr Nobody (asbra film), men jag hann inte med hela för sista bussen gick redan kvart i ett.

Bussen var helt tom, och ingen klev på på hela vägen till stan, vi bara svischade förbi varenda hållplats.

Kvällens fullkomnad uppfylldes då jag ståendes på cykeln trampade förbi studentbokhandeln och Domkyrkans klocka slog ett. Ett fulländande slag. En klang i den milda januarinatten.

Nu sitter jag här på min säng, och vet att imorgon blir bra. Om det blir fel, eller om det gör ont skall jag minnas att det finns en tystnad, som fyller en med tyngdlöshet. Ett ensamt klockslag som fulländar.Äppelmos och sockerkaka

via fullbloom

 

Sedan jag fick ta del av den tragiska sanningen att socker är lika beroendeframkallande som kokain har jag vart fast besluten att inte köpa godis. Jag har faktiskt hållt mig borta från Lutis godishyllor i tre dagar nu! Hur det går med själva avlägsnandet av sockersuget vet jag dock inte. Johannas smöriga sockerkaka och mormors äppelmos som låg gömd i frysen, håller mig sysselsatt. Vad som händer då dessa tynat, det vet bara lucifer.


So tie me to a post and block my ears

TVÅ VECKOR


S E N

Och tanken kom: Uppsatsen kan skrivas nu, fast först kan en blomma hittas. En vacker blomma som kan delas. Sen, är uppsatsen redå att skrivas.


Du som talade nyss

Augusta, August -08

Snygga kostymer


Lend me your hand and we'll conquer them allIdag blir grymt. Vi skall köpa munspel och hörlurar for the love of music!!!!!


Ett nytt liv

Idag kom plötsligt en stark vilja som fyllde mig från tårna upp till hårfästet. Känslan av att se ett mål långt där borta och veta att det krävs en kamp för att nå dit. Därpå en vilja att ta den kampen, att jobba hårt.

 

Så jag gjorde klassikern att skriva lista på allt som borde avklaras den här veckan. Det blev en lång lista med både roliga och jobbiga saker. Tolvskillingsoperan, Lukas evangeliet, tyska uppgifter.. I marginalen skrev jag: "Om jag klarar alla dessa punkter klarar jag vad som helst".

 

Därmed blev det en tävling mot mig själv, ett ödesbestämmande uppdrag. Om jag klarar att kryssa alla punkter, kanske jag någon gång når det fjärran målet. Jag har nog aldrig lyckats med en lista tidigare - de tyngsta punkterna står jämt okryssade i slutet av veckan. Nu är det upp till bevis.

 

Här är en söt sockerängel som jag kan tillbe om det blir svårt..


Ich denke an dich die ganze Zeit


And each morning she wakes with a dream to describe


Saker jag gillar


Juni skypar med Joel....
Juni skypar med Milke

In der Schweiz

En kort historia i bilder över min vecka i Schweiz.

Historien börjar en måndagskväll på ett snabbtåg till Arlanda. Där fick jag äran att möta den här sköna indiern. Han hade sytt sin "cap" helt själv. Man fick lov att kalla den "hat" också, men om man sa turban blev han arg berättade han. Vi skiljdes åt, han ropade: Good Luck!
I Zürich blev jag väl mottagen och fördes till det trevliga huset i Fischbach. På vägen köpte vi Birnen till nästa morgons frukost.
Vi for vidare till resten av familien i alpstugan i Pian San Giacomo vid den italienska gränsen. Där åkte vi slalom och schlitten i dagarna tre.
Storebror Simon lagade mat och vi spelade massor av Ciao Zep! och Jassen.
Det var väldigt vackert förstås.
Fredag. Dani hittade en bortglömd syltburk i bilen. Det var snöstorm och alla lifter var stängda. Vi åkte tillbaka till Fischbach och storhandlade på Migro i Bremgarten. En Dreikönigskuchen och massa Apfelsaft.
Lördag. Genialiskt nog åkte vi till huvudstaden Bern för att se björnarna. Vi parkerade i ett stort rött parkeringshus. Hittade björnplatsen, en tom sådan, eftersom alla bamsar låg i ide. Vi promenerade runt i stan och satte oss på café. Gemütlich!
Söndagmorgon satt vi på flygplatsen i tre timmar, flyget var försenat. Sen var det borta. Jag hade missat det. Tur att man har en far och en morfar. Jag kom hem till sist, efter en lång resdag och några tusen kronor.
Ende

Det här är

Min Daniel

Puuuuuusss

Imorgon kommer jag hem fran Schweiz. Da kan jag skriva och lägga upp bilder! Jag ser fram emot att kötta de här sista manaderna :)


Gudar och människor

Är en bra film

RSS 2.0