Sjung med mamma

Idag har jag och Robin suttit och spelat och sjungit oss igenom hela boken med Alice Tegners barnvisor. Kunde inte alla, men väldigt många. Är så glad att mor och mormor sjöng så mycket för mig när jag var liten. Både texter och melodier sitter kvar. 
 
Hittade flera nya visor i boken som jag vill lära mig och sjunga för våra barn. Dagens favorit var Solvisan som har jättefint crecendo i slutet. 
 
Snälla sol, vill du lysa, så vi alla slippa frysa.
Skin på far och mor och på storebror,
skin på syster min, skin i stugan in
Gå ej bort från oss än,
och lys i morgon klart igen!
 
 
Kära sol vill du skina, med de klara strålar dina.
Över folk och fä,  över gräs och trä,
över björk och al, över berg och dal
över fjäll, över strand,
och lys oss in i ljusets land
 
 
 
Älskar också alla Elsa Beskows illustrationer som finns i sångboken. 
 
Knappt tre veckor kvar tills vi får träffa vår första unge!!!!! OMG
 
Nu ska vi se om samarin vill fungera mot min hemska halsbränna. Skulle vara najs att slippa vakna upp mot 10 ggr per natt.. Önsketanke..

Så nära nu

 
Två delkurser kvar på kursen. Om jag bara kan hitta ett inre fokus nu så kan den ena bli klar idag. Det är som att hoppa i vattnet från en hög höjd. När man väl hoppat och simmar där i vattnet är det kul, uppslukande. Men att stå där uppe och titta ner över kanten, det är svårt. Det molar i magen, man vill inte. Så är det att komma igång med en svår uppgift.
 
Jag läser fysik två och vill olidligt gärna bli klar innan vårt barn kommer. Jag valde det här själv. Jag visste vad jag gav mig in på. Men nu känns det som att barnet kan komma när som helst. Jag vill så gärna ha den här kursen bakom mig när sömnlösa nätter börjar. Jag vill längta och glädjas och känna mig redo för ungen. Inte vara fångad i laborationer om magnetism.  Det är bara att hoppa nu. Vi ses sen på stranden
 

RSS 2.0