Astor Lucia

Astor ville vara Lucia. Det fick han. Med plastblomster i håret, luggen i tofs och ett antikt lucialinne sam jag sydde upp kvällen innan. Först i ledet gick Astor med tomteklädda vännen Erik kack i hälarna. Jag var så stolt. Mitt under sången utropar han till Erik: "Min lilla Hilma har kommit!"
 
 

Interiör och vackra ting

December, den 4 december till exempel är tiden för vackra ting. Då börjar personer som jag, helt utan inre driv att fixa och dona och göra snyggt att gräva i metallskrotet i soprummet för att få fram tomma kaviartuber att krippa upp, diska och göra pynt av. För snart nalkas jul och då måste det vara lite fint i vissa hörn här och där annars är man ett totalt misslyckande som människa. Så känns det iallafall. Astor får ett par veckor innan jul en "dator" som man kan skriva ord, räkna tal och öva solfeggio på, av farfar. Nu är hans kontor med loppisfyndad telefon, dator och skrivbord så gott som fulländat. Min mini St. Paula som köptes på Botans dag levererar juvliga blommor. Även Eivors julkaktur sätter sprutt och blommar som en galning halva december. Mina föräldrar susar förbi och Linnea glimtar till i ett nafs. Hilma har 4 tänder och snart är det jul
 
 
 

Gräva i lera

En underbar aprikosrosa kväll den 11 november gav vi oss ut till lotten och grävde upp så mycket vi kunde av marken för att förbereda inför nästa säsångs potatisodling. Hilma strålade som en stjärna. Astor var lerig och lekte med daggmaskar. En lerpuss smutsade även syster Lilla Lo. 
 

En dröm med amerikaner uppfylldes

Ord kan knappt beskriva hur glad och tacksam jag är att jag har kvar kontakten med den familj som jag bodde hos i USA när jag var 16 år. I Oktober kom mamman i familjen Connie och mina två hostsisters Lyssa och Lexie och hälsade på här i vårt hem. Det var en så overklig känsla att ha dem här i min verklighet. Vår lilla stökiga hemmabubbla och de gjorde sig bekväma, tog egna promenader, trivdes som det verkade. Astor fick en lila klänning med katter som han ville ha både dag och natt. Vi besökte Stockholm, plockade svamp i skogen och krättrade upp på högarna i Gamla Uppsala. Nu när jag ser tillbaka på bilderna tror jag knappt det är sant att de var här, fast det bara var i oktober. Astor lärde sig räkna till mer än 20 och säga thank you. Connie hade sytt fantastiska lapptäcken till barnen, ett med hungry caterpillar till Hilma och alfabetet till Astor. <3 Astor som varit så besatt av alfabetet under hösten. Måltiderna var det bästa fastän jag var så trött och vi mest åt köttbullar och nudlar. 
 
 

Lamor och strutsar

Hela familjen for till Åland på skördefesten i slutet av september. På Viltsafari i Eckerö såg det ut lite såhär
 
 

Söndagen i september

Vi hoppar snabbt vidare till höstens finaste söndag, den 17de september. Den var så fin, ljuset var vamt, himlen var klar, skogen var full av trattisar. En underbar svamphöst, ett par underbara gudföräldrar till vår lilla Hilma kom på söndagsbrunch. Robin stekte american panncakes, bacon, scrambeled eggs. Jag hade bakat chokladkaka. Astor cyklade på skogsstigen i skogen med hjälp av sin idol Anton medans jag och Juni skördade skogens guld. Hilma gosade in sig mot Junis tröja i bärselen. Счастье
 
 
 

Översvämmad krater

En liten höståterblick, hinner jag med det innan nyåret slagit in. Kanske inte men här kommer början till ett försök. 
Hösten började den 1 september. Jag och Hilma var i Rättvik vid den stora kratern Siljan som var översvämmad på grund av sommarens ovanligt kraftiga regn. Bryggor och stegar låg under vatten. Jag och Hilma sov över på ett kristet härbärge som hette Berget. Vi besökte Stiftsgården och njöt av solnedgången.
 
 
Den var väldigt vacker, den översvämmade kratern

RSS 2.0