Vit skogsöron

Igår var jag i Stockholm och lämnade in ansökan till mitt indienvisum. Efteråt gick jag och Maria från resegruppen till en jättestor kinesisk mataffär med ALL asiatisk man kan tänka sig på denna jord. Vit skogsöron, torkade lotusfrön, färska små risnudlar, mangopuré, sötpotatisnudlar, klibbigt ris, fula fiskar och sötpotatisgodis doppat i kokos.
Intressanta burkar med nån som ser ut som en koreansk ung diktator.
Maria och en otäck men fascinerande dryck där små frön svävar orörligt i vätskan utan att sjunka till botten. Den hette: Basil Seed Drink with honey.
Marknad på Hötorget med julgranar, amaryllisar och hyacienter i tusental.
 

Systra mi

10
13
14
 

Tuman

Det var en gång två nätter av dimma
I NATTLINNE PÅ EN CYKEL KLOCKAN HALV ETT

"Livet är ett lotteri"

 
Den där gamla klyschan är lätt att slänga i väggen. Jag gör ju sååå många väluttänkta och aktiva val. Nej inte är jag hjälplös och beroende! Livets lotteri låter rent existensiellt: Som att just jag kom till. Men befruktningen: att ett särskilt liv blir till kan ju lika gärna förklaras men en högre vilja - med Gud. 
 
Vad jag hört bestämmer Gud allt. Utom det vi själva bestämmer. Hen kan göra vad f*n hen vill. Men människans vilja är fri. På gott och ont. Mitt liv blir därför att lotteri i det ögonblick när min framtid hänger på en annan människas fria val. Jag kan inget göra. Och inte Gud heller. Min framtid kan bli en liten sork, en flaxande korp eller en skimrande trollslända. Jag kan bli anställd, sparkad, älskad, dumpad, erbjuden, ignorerad, räddad, mördad. Och allt jag kan göra är att vänta på beslutet.
 
Medan jag väntar putsar jag fjädrarna och morrhåren i förhoppning om att till nästa lotteri ha större chans att dra just den lott jag vill ha. Att bli vald. Att ges gåvor. Framtidens gåva - den där sirliga nyckeln till en viss stig i livet.
 
 
 
 
 
 

Far, far from nowhere

 
Tentaplugg. IG-ångest. Ostkaka.
Men på torsdag kommer min arkitekt till Uppsala!! 
 

Atlantique Nord

 

Tiden går. Hjärtat slår. Munnen mumsar om den får.

 
 
Var jag en annan person. Eller hade jag bara en annan frisyr?

Tranmobil

 
Idag ska jag skriva PM. Värmde upp med att gjöra en tranmobil.

Tusen och en natt

 
 
Hej mormor. Här är Ali Baba. Godnatt! Puss

RSS 2.0