Ljusa kvällar om våren

 
Die Sterne fliehen schreckenbleich 
Vom Himmel meiner Einsamkeit

                                      (Else Lasker-Schüler)
 
 
Det vackraste är vårljuset om kvällen.
 
Idag föddes Robin. Jag fotar vårljus. Robin åker tåg

Glad påsk!

Hejski pejski! Påsk igen. Igen igen. Med bebisklädemani (både Hedvig och jag samlar för fullt - är vi ensamma????), Anders, fars påskkaka, andra påsken med fajningen. Jag färgade ägg med rysk "svart morot", äggen blev vackert duvblå (se bild...*STOLT*). Klurri fyller snart nitton, Axel söker sommarjobb, hundarna att fruktansvärt lurviga och mor har ont i ryggen. Anders har tappat sina bilkörningsglasögon och Klurri köpte en tågbiljett åt honom för 2 lax.
 
Vi åt vamrökt lax, köttbullar, julskinka, och sill. Dejavu julafton. Fast med blommor i alla vårens färger, pärlhyacinter, ormögon, tulpan och påsklilja, viol och tuseskönor i gräsmattorna. Snövita körsbärsträd. Knallgula blomstertäckta buskar - "Forsythia" säger far. AAAAAHH. Älskar våren. Älskar gult. Byyyyyyye
 
OBS: Röda blombilder - Copyright Klurri 

Den som bryr sig

Det ringde en kille 20:45 och sa att han var från naturskyddsföreningen. Min första impuls var att klippa till att det inte är okej att ringa så här sent och att jag inte är intresserad.
 
Jag sa: Hej.
Han sa: Ursäkta att jag ringer så sent, stör jag?
Jag sa: Nej.
Han sa: Vi är en kvarts miljon medlemmar och vi kämpar för att förbjuda cancerframkallande kemikalier och hormonstörande ämnen som skadar gravida kvinnor och spädbarn. Gör du något i din vardag för ett hållbart samhälle?
Jag sa: Jag försöker flyga mindre.
Han sa: Vad bra att du bryr dig. Kolen är subventionerad, oljan är subventionerad och flyget är subventionerat. Med stöd från våra medlemmar påverkar vi beslutsfattare att ändra detta. Vi gör skillnad.
Jag sa: Jag vill inte bli månadsgivare.
Han sa: Jag förstår.
Jag sa: Tack för att du jobbar för de här frågorna. Det är bra att ni finns.
 
Vi la på.
 
 
 ...
 
 
 

RSS 2.0