Vänner och stöd

Robin blev tvungen att åka ut på sjön måndagen den 27 februari när Hilma bara var 10 dagar gammal. Jag mådde inte bra än efter förlossningen och fick komplikationer. Blev tvungen att besöka sjukhuset tre dagar i rad och var inneliggande en dag den första veckan. Dessutom är Astor ständigt på jakt efter sin lillasyster och det är en jättestor stress att vara själv med dem. Jag hade aldrig klarat det om inte det varit för mina fina vänner och släkt som kommit hit och hjälpt. Varje dag har det varit någon här och jag har bara behövt vara själv med barnen korta stunder. Det började med att Sandra kom hit redan första kvällen, hon kom även fler dagar den första veckan och sov även över två nätter. Då mådde jag som sämst och hon finns tyvärr inte med på bild. Även Bane var här och lämnade mat som Marija lagat och tog akut hand om Astor när jag behövde åka till barnakuten med Hilma, han höll ställningarna tills Anna kom och tog över. En kväll var en av Astors vikarier här som barnvakt. Grannar har också erbjudit sin hjälp.
 
Juni den 18 mars hon träffade även Hilma den den 7e mars och kommer igen i helgen
Nicklas och Lella kom med presenter, kakor och mat den 11 mars. En härlig promenad
Anders kom med blommor och lekte med Astor, han köpte massor av glassar och en vacker blå ulloverall till Hilma på tantens gröna.
 
Anna kom och hjälpte mig en kväll både första och andra veckan själv med barnen. En gång tog hon med smaskiga vårrullar. 12e mars tog hon och Torsten med Astor på en härlig utflykt till högarna.
Min fina granne Agnes kom till oss 5 på morgonen en natt när jag behövde åka in på sjukhuset och var själv med båda barnen. Hon lämnade Astor på förskolan. 
Min mamma kom hit första helgen som jag var själv med barnen. Hilma var bara 2 veckor.
Och barnens farmor Brittis har varit här flera gånger och även sovit över med Astor uppe i gula rummet. Detta är 10de mars. Både min mamma och Brittis blev mycket förkylda efter att ha besökt oss. 
Farfar Björn har varit här flera gånger, här senast den 19 mars när min pappa skulle åka hem, även Brittis var här igen och sov över. 
Robins farbros fru Monica är en riktig urkraft, hon har varit här både första och andra veckan jag var själv med barnen, stekt korv, och haft Björn med. 
Fina Monica
Min fina vän Elin var här och hade handlat den 9de mars
Min far som var här en hel vecka!
I skrivande stund är Axel här måndag - lördag vecka 12. På söndag kommer Klara hit!
 

Far och barnbarnen

En bildserie från vecka 11 när far var här och hjälpte mig med barnen. När Astor var på förskolan satt far och jobbade vid köksbordet med klassisk musik i bakgrunden. Han höll Hilma mycket och vek en massa tvätt. På nätterna sov han och Astor uppe i gula rummet. Astor åt minst tre päron om dagen och hade blivit en bebis igen som ville ligga i lillasysters näste och skrek "Jag kan inte prata!". Ibland kallade han på 2morfar" och ibland tog han efter mig och ropade "Faaar!". Köksbordet blev en båt och golvet ett hav fullt av maneter. Det var en behaglig vecka. På söndagen när far skulle hem sa Astor: Du får inte åka till Malmö!
 
 
 

Hilmus

 
Här är min lilla Hilma även kallad Hilmus eller Hilmut. Hon blir tre veckor gammal idag. Bilderna är tagna igår nygråten och söt. Blåaste blåa ögon och rölätt silkeslent hår. Hon har redan haft ögoninfektion, nästäppa och ett brutet nyckelben. Min första dotter gör sig utmärkt i rosa och lavendel som en riktig liten marsipankanin. Så stark i nacken när vi gör sköldpaddeövningar. Älskar henne!!

RSS 2.0