Mellandagar

Farmor och farfar och Anders var här under mellandagarna. Farfar på juldagen och Brittis och Anders den 28de. Farfar var lite för modig och blev smittad av våra hemska förskolevirus stackarn. Det hade han verkligen inte förtjänt, han som köpte årets bästa julklapp till vår Astelipast, ett brioånglok som går på batteri och kan spruta
riktig ånga. Wow!
 
 
Bästa mellandagsmyset är förstås att vila huvudet på mammas lillasystermage, bygga alfonpussel, läsa bok och leka med briojärnväg

Rödluva

Här vandrar en liten kärnfamilj om tre. Den ene bär knallröd luva och knallblå overall. Den andre en stor grå fårskinnkappa. Där innanför en stor mage. Förunderligt och märkligt att veta, att snart, om bara någon månad är vi aldrig mer bara tre. Du vet väl kanske hur det känns att titta tillbaka på gamla bilder och tänka: "Tänk hur det var då. Tänk att vi inte visste då hur det skulle vara nu. Tänk att det var så."
 
 
Och här vandrar Anders, vår fina och omtänksamma släkting som förevigade vår lilla trio denna mellandag. 
 
Snö är gott!!!!
 
 
 
 

Zoya och marängtårta

 
Dubbel sats marängsmet igår blev två fina pavlovor. Den första avnjöts på nyårsafton med jordgubbar, kiwi, björnbär och granatäpple. Idag, på årets första dag, hade jag finfina gäster på besök igen. Marija, Bane och Zoya. Ett efterlängtat möte! Pavlovan täcktes idag med grädde, jordgubbar, hallon och granatäpple. Robin och Astor hade farit för att hämta ved på Åland. När gästerna farit mörknade det fort.

Första frukosten på det nya året

 
Varmt solljus, yoghurtkladd, alla vackra buketter. Har druckit så mycket té sedan vi flyttade hit och jag köpte den där ljusa honungen på julmarknad. Röda stolar till röd amaryllis. En hel kanna kaffe uthälld av huligan på köksbänken. 
 
Igår firade vi nyår här i vårt nya hus. Våra fina vänner från Stockholm kom på middag. Jag hade bakat pavlova och lagat en stor gryta sjömansbiff på innanlår. Gud vad jag älskar sjömansbiff. Så mustig av det mörka ölet. Min mormor brukade göra det ibland när hon hade många gäster. Astor lekte så himla fint med jämnåriga Noa. De sprang runt som lyckliga tokar och smällde i glasdörrarna. Vid 20 åkte gästerna hem och jag var helt slut efter dagens stå i. Jag somnade i sängen bredvid Astor och blev väckt lagom till 12-slaget av fina Robin som städat hela kvällen. En nyårspuss i mörkret under karlavagnen och många festliga smällar från Stenhagen och stan. Vi är redo för ett nytt år, fast det är oerhört svårgreppat att vi snart är fyra i famljen. En flicka som kommer till oss, även det ofattbart. 
 

Detaljer den 23 dec 2022


Hur kan en syltburk vara så vacker? Ljuvligt havtornsorange. Röda nypon med snöhättor. Ekorren jag fick av min familj i USA julen 2008. Ett äpple i en barnmun. En ljusblå hyacint. 
 
Är inte bilderna med min Fujufilm XE-4 bra för att vara helt obearbetade? Jag fotar i jpeg och man kan ställa in lite ffilmsimulationer på kameran innan man tar bilden. Som lägger till lite värme, ökar eller minskar kontrasten lite. Perfekt för mig som inte hinner redigera. I love it. 

RSS 2.0