Tält sovsäck och pannkakor

 

Det öööser ner där uter. Då passar pannkakor fint. 
 
Nu ska vi ut på stan och jaga tält!
 

It's Kazan

 
Snacka om panik när man samlat på sig 3000 bilder från tre olika länder och inte postat ett enda foto.
Nu är jag tillbaka i Malmö och Dani jazzar loss på pianot i hörnet. Jag blev obehörig till ryskan för att jag inte hunnit skicka in mina dokument från ryssland än. Så nu panikskickar jag en hel bunt och får anmäla mig på nytt som sen anmälan. Ryskan är hur som helst inte det viktigaste. På första plats på listan står socioligi. Jaaahoow. Men hade ändå uppskattat en 50 procentare i ryska på sidan om. Håller tummarna. 
 
Ska man börja baklänges eller framlänges? Framlänges..
Jag var i ryssland och så kom Dani. Vi hänge i St. Petersburg  i en vecka. Firade segerdagen 9 maj med pompa och ståt. Sen drog vi till Moskva, turistade i kremlen och besökte en by i den gyllene ringen där det fanns ett fantastiskt kloster. Tågade till Kazan, huvudstaden i tatarstan, där turistade vi och lyckades ta oss till ljusblåa sjön. Badade i sviiiiiinkallt vatten. Pichnickade i det fria. Tågresan tillbaka till St. P började hett. Oöppnbara fönster och no aircondition ledde till 32 graders syrefattigt helvete. Sen kom luftkonditioneringen äntligen igång. Vi återvände levande.
I St. P samlade vi ihop alla prylar, sa ajöss och tog nattbussen till Finland. Så fiiint. 4 dagar kvalitetstid. Bastu.
Eftersom mormor lämnat vita bilen där innan de tog flyget hem kunde vi så finurligt ta finlandsbåten hem. Vilken finlandsbåt? Ja inte den vi hade biljetter till iallafall, för den var inställd. Vi fick köra med andan i halsen från Helsinki till Åbo. Och hann precis tid innan avgång. Tackar Selma för det. I Uppsala var det fetmys. Träffade många finisar, och lärare och grannar och dansa dansa dansade på underlandet.
Resan tillbaka till Malmö var så dryyyygt. Tog 11 timmar. Och vi pausade nästan inget.
 
Det här är Kazan
 


Hej i blåbärsgrytan

Jag är i
Finland.
Badar bastu, fotar bråbärsris, fångar hundar, äter gädda och loppisfyndar. Låter det toppen? It is.
 
Idag var jag och Dani i Helsingfors. Det fösta vi gjorde var att äta rulltårta + kanelbulle och dricka kaffe på ett kyrkfik. (Kyrkfik har gudomliga kanelbullar). Vi förtsatte till loppistorget och saluhallen: åt grovt brö med gravad lax. X_X Sedan gick vi lite mer och hittade ett bagels cafe, typ Cafe Brooklyn. Med hembakade bagels och brownins som man nästan svimmade av. Just som vi trodde vi skulle dö av törst-efter-chokladbrownie-döden kom den krullliga bagel-britten med två glas iskallt vatten. Kanske dagens godaste.
Om det skall forstätta med så här mycket god mat varje dag kommer jag bli lika rund som Sommaruddens labrador Nettles.
 
Allt gott
 

Sista timmarna i federationen

 Så här såg dagarna ut i St. Petersburg innan Dani kom. Jag sov över hos Olga, marken vid finska viken var smockfull av tussilago och på restaurangen "Dill" drack vi te och knaprade äpplen :)
Ikväll lämnar jag och Dani Ryssland. Till några välbehövda dygn i Finland och sedan vidare till Moderlandet. Det skall bli bastu, promenader och karelska piroger. Idag har jag och Dani sprungit runt och gjort de sista ärenena. Skall bara lägga två små brev på posten och packa klart. Sen blir det adjöss.

Himlen är så blå

 
Hittade världens pryligaste/skojjigaste antikaffär på lomanosovsgränden.
I natt skall jag sova hos Olga på studenthemmet för att VIP människor kommer tränga bort mig från mitt hem i ett par dagar framöver. Känner mig lagom bitter men samtidigt så glaaaad. --> Idag var en (ack så!) bra dag. Himlen är blÅÅÅÅ. Vi hade avslutningslunch på THE sushi-place med klassen (snyft) och spatserade på marknad och fyndade.
Och imorn kommer Dani!!!!!!!!! <3<3<3

Some sweetness

Jag har för vana att samla på mig bilder (när jag hänger på fotojournalistiska sidor).
Det blev ju en ganska bister valborgshälsning igår. Så jag kompenserar lite nu med coolheter.

 

RSS 2.0