Rulle 3 - Svartvitt

Att framkalla en rulle är att resa i tiden. Plötsligt dyker ett bekant ansikte upp. Runda bebiskinder. Den lilla sonen så som han såg ut just då för tre år sen. På samma rulle träder en annan son fram, den som finns i nuet. Ett nu som snart också blivit då. 
 
För rullen ligger där i sin trasiga Minolta. Kameran som på något märkligt vis fångar bilder fastän det blir mörkt i sökaren och fastän bildräknaren gett upp. Fastän slutaren inte sluts på alla slutartider.
 
Fotokillen på framkallningsstället sa att det folk gör fel (förruton att 95% är helt dumma i huvet och kommer in med katastrofalt dåliga rullar där allt bara är svart) är att de tar bilder i olika ljusförhållanden. Man ska ta alla bilder i samma ljus (om man inte framkallar själv i mörkrum).
 
Men då har inte kamerakillen fattat grejen med film för oss dödliga, disträa personer som har samma rulle i 3 år och knäpper bilder med flera års mellanrum. Hur ska vi, dödliga disträa kunna minnas vad det var för ljus sist när vi fotade? Vi minns ju inte ens att det var film i kameran, utan öppnar ibland av misstag bakstycket så att filmen ljusexponeras och blir förstörd. 
 

Jag är iallafall glad att jag inte var en av hans 95% som kommer in med en helt svart rulle.
 
Kamera Minolta SRT101b

Rulle 2 - Dop och wacko färg

Den här rullen blev wacko! Hälften av bilderna blev helt blå. Se sista bilden för exempel. Resten blev också off i färgskala och jag har försökt att neutralisera färgskalan i datorn för de var sååå blå.
 
Första bilden är en dubbelexponering. Jag fattade inte att rullen var slut, jag trodde den hade "fastnat". Så jag lossade lite på nåt och då gick det att ta en bild till. När spaken fastnade på nytt insåg jag mitt misstag. Men jag gillar dubbelexponeringar, tycker det blev coolt med Astors siluett mot den röda bilbarnstolen. 
 
 
Jag måste ringa och fråga den snorkiga fotokillen varför allt blev så blått. 
 
Kamera: Minolta SRT303

Rulle 1 - Ljusläckor

En filmrulle från min Pentax mx. En bild här, en bild där. Det börjar 2019, gravid med Astor. Slutar 2023 med Hilma som kan åla.
 
 
2019, Åland. Jag var sur över att all gemensam ledig tid skulle spenderas i ett lanskap med barskog och svärmor men utan berga
2019 julstämning på Kungsängsgatan. Jag fotade hyacinterna också men de blev tradiga. Golvet var hemskt schackrutigt, vi kände inte till vattenläckan under kylskåpet
En  nyårsfest med tjock värdinna. Nån snodde en nyckel, nån blev utkastad, det var kaos
Jan-feb 2020. Tulpaner piggar upp i vårvinter-vintern. Jag var höggravid och läste in fysik två på komvux. Räknade på vinkeländring av en penna i ett glas med vatten. Nånstans i Kina blev nån förkyld av en myrslok
Vips så fanns en ettåring som kunde hela mina första hundra fordon utantill. Eller iallafall bilarna och alla bygg och grävfordon. En märklig enbent bild i den röda soffan på Åland.
Vilken söt ett år och nånting Astor. Den där blåa ludna koftan vet jag inte vart den tatt vägen. Det är min kofta. Fingrarna är brunbrända, det måste vara en till sommar-Astor 
Sådär såg vardagsrummet i Kunsängen ut. Jag undrar om det är nån bakom den där ljusläckan?
Nämen vips igen. Det har gått 1,5 år och vi har flyttat till hus. Det är vår första jul i Röda huset och jag är höggravid igen. Jag är sur över att det är så svårt att hänga upp lampor och julstjärnor. Men glad och pirrig över allt det vackra. Jul-Astor 2, snart 3 år
Titta viljen pirring kille i februari 2023. Vi bakar semlor. Jag vill att lillasyster ska komma ut
Här är hon. Swisch så ligger det en ny bebis på golvet. Det är storebrors nedärvda pippipyjamas
Briomekanot har farliga muttrar
Sommar på Bjäre 2023. Astor och Hulge spatserar. Hilma ligger och håller i en sko 
 
Astor äter mullbär från mormor Karins mullbärsträd
Hilma ur fokus håller i en sko
 

RSS 2.0