Klara är frustrerad



Elin, vill du spela mario kart med mig??
Senare.. jag skall åka till synagogan först.
Varför skall du till synagogan för????!
För att prata med judar.
Åååh du är så... AARRHH!!
..
Elin, är du jude eller kristen?
Man måste vara född av en judisk mor för att va jude..
Jaha.. Är du muslim?

Mina fina morföräldrar


Afton

GOD JUUUUUUL!!

Lilljulafton

Har precis fått ett glas julmust kastat över mig, och 4 stedhårda apelsiner. Helt jävla obefogat. Hur skall man stå ut med det här.

Hur kan en människa dö?



En bekant som just nu är på utbytesår i USA har förlorat sin bästa vän, en flicka från Norge.

Är det inte underligt att det är så skört, livet?
All action hjärntvättar oss med kropps och våldsdyrkan. Det känns som att vi är oemotståndliga, kan flyga igenom glas, skjutas och bli krossade under stenblock utan att ta skada. Men här har vi verkligheten. En människa har suttit bak på en moppe, åkt in i ett träd och dött. Ett träd, en moppe, en flicka och Slut

Jag kan inte tro att det är slut. Att det bara finns inget. Att en flicka och ett träd blir inget. Inte skulle ett träd klara av att orsaka något sådant. Ett träd är ju liv. Inte slut.



En luffare är jag, vad mera?

Folk blir jämt så överraskade när jag säger att jag läser natur. Kanske verkar jag snarare vara det min lillebror brukar kalla mig; en luffare?



DIE PERSONEN SIND

Den här eftermiddagen han jag sorterat papper. Så sjukt många papper. Har gått igenom nästan allt jag skrivit och antecknat under hela gymnasiet och slängt massor. Hålslagarens tunga handtag har fallit stup i kvarten och så har jag lyssnat på radio och talat i telefon. Men under detta intensiva sorterande har en egen liten hög av papper tagit plats på trästolen. En hög med tyska ord, tyska prepositioner och grammatik; saker jag känner igen och saker som jag aldrig riktigt lärt mig. I och med att den där tyska högen blev allt större växte också lusten att ta itu med den, sluka den och bli en expert på de där prepositionerna. Nu är jag i full gång med att skriva ner allt i worddokument, sortera och strukturera orden och reglerna i rader och kollummer. Det skall bli till en pärm av kunskap som jag skall smygtitta i hela lovet. Jag vill göra rätt och förstå!



A D V E N T S T I D


Stockholm

Juni på vift

En retrotant på retrotåget

Trötta ögon och ett tomteskägg

Världens bästa mistelkväll

Världens bästa samarbete → spex
Världens bästa paus
Världens bästa sång
Världens bästa ris ala malta
Världens bästa dans
Världens bästa människor

Leymah Gbowee


Som att öppna alla akvarellaskarna och ta fram ett rent vitt papperark


Nu är Raskolnikov inlämnad, dags att börja med något nytt!

Gud stod på anarkisternas sida idag, vann mot satan med 8-3

En bit in i matchen

Vill bara gråta

Idag har jag ont i huvudet, ont i öronen, ont i halsen, hostar och är extremt trött. Har lyckats slarva bort Olles mixerlock och skäms ihjäl. Till råga på detta och 7 grejer till har jag hört en radiosnutt som får en att vilja skjuta det här sjuka kapitalistiska samhället 3 gånger i huvudet, minnst.

→ http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4844776

Om jag någonsin skulle råka få barn flyttar jag med dem till nån liten by i ett avlägset land och ser till att de lär sig lite hyfsade människovärden. Nu skall jag snyta mig i min sista mozartnäsduk. Adjö

Skogen kring Bad Sachsa

Var bara tvungen


Hela kroppen lyft

Nu har jag lyft. Lyft händerna och nästan skrivit klart om stackars Raskolnikov. Tagit en paus och lyft fötterna hem till Anton och Carin på te-mys. Lyft mig upp på cykelsadeln hem igen. Inte lyft utan tryckt ner bromsen och sladdat med de förrädiska vinterdäcken, lyfts framåt av mystisk kraft från sadeln, svävat ett kort ögonblick, inte lyft utan störtat ner i isig asfalt. Lyft igen, hela kroppen lyft.
(Bra recept på att lyfta, ifall du skulle behöva någon särskilt tung dag.)




Lyftkraft sökes

Igår var en bra dag, vi fick jätte god lax i skolan. På kvällen gick jag mitt sista luciatåg i Domkyrkan, sjöng ett ångestladdande This is the truth, men fick avsluta kvällen på bästa sätt med Hulge och Junio (vänner som inspirerar) på mysiga Storken.

Så konstigt bara att man kan vara så full av viljekraft och ändå känna sig så tung. Som att man vet vart man vill men inte orkar flyga iväg..

Skall leta efter en extra propeller! Sen far jag!

Skriver min bordelista här, då borde jag minnas!


ETH Aufsatz
Menschen Helfen Menschen
Biologihäften, uppgifter och sidor
Den tidlöse Raskolnikov
Kemisidor och uppgifter
Doktor Glas
TVÄTTA
Kemi labbrapporten
städa och sortera
fundera på julklappar


Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet






One summer's evening they went with Bianca Maria deep into the forest.

Mössan

Nu har jag beställt studentmysse! Här är en bild ifrån EFD09NV's klassfest i ettan (en maskerad om jag minns rätt), den första, sista och enda. Mössan är mors.


Så var det med det

Vilket kaos!

Jag gick och la mig en halv minut efter det senaste inlägget.. Och sov inte det minsta gott. Låg vaken i 3 timmar och stirrade upp i taket. Sov oroligt, vaknade gång på gång och tittade på klockan, drömde mardrömmar... Så PANG! Vaknade jag än en gång, tittade på klockan och provet hade börjat för en kvart sen. Jag ringde mormor gråtfärdig, men hon var säker. Du skall göra provet nu, skynda!

Det var där någonstans, i mitt mest stressade tillstånd, islängandes clementiner, miniräknare, knäckebröd och pennor i en tygpåse som skrattfärdigheter översköljde mig. Jag är maktlös! Det är sånt här som gör livet så sjuk, oberäkneligt och skönt. Man vet aldrig vad som händer. Ibland blir det.

Provet det svåraste prov jag någonsin gjort. Jag var stundom helt chanslös. Men nu är det över!

 

→ http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4841726

Lyssnade på det här på SR och blev så upprörd över Wolodarskis sorgliga enkelspårighet... Skrollade bland kommentarerna. Där hittade jag Marcus som på ett lite annorlunda vis satt ord på precis det jag kände:

"Men sen ... varför denna sjuka inställning till att hålla om en annan människa? Hade Jesus levt idag hade han säkert kramat om kvinnorna. Jesus hade kramat om George W Bush också, och Hitler och Anders Breivik... är det fel att visa den mest grundläggande saken i alla religioner och all etnisk debatt. Vi är alla människor. Vi kan alla känna sorg.. glädje. Vi är alla människor...."


Nu skall jag sova gott

Jag behöver inte högsta betyg i Matte D för att göra det jag vill med mitt liv. Mitt mänskliga värde sitter inte i ett provresultat. Jag är mer än så. Alla är vi mer än så.

Flynn

 

Är du en ung kvinna med massor massor av drömmar, förhoppningar, mål och höga ambitioner? Ställ dig då frågan: Om du var mitt uppe i din karriär, förverkligandet av de där ambitionerna och drömmarna, försökte kombierna detta liv med ett familjeliv, var med ditt första barn och plötsligt fick veta att barnet hade downs syndrom. Hur oetiskt skulle då egentligen en abort vara?

 

Jag vet ärligt talat inte själv var jag tycker. Men jag respekterar fullkomligt de båda motsatta övertygelserna. När jag tittar på bilderna ur den här boken ◊http://www.downsupside.com/index-uk.php?page=page&cat=3&page_id=165 ◊ blir jag hur som helst helt mjuk i hjärtat, glömmer alla ambitioner och röstar rött.


What a beautiful day!

Blomsterkvasten sitter förnöjt i matberedaren och mitt huvud är fortfarande fullt av musik. Vilken prima dag!
Jag har varit med om en domsöndags högmässa, en carolskonsert och ett OD's caprice. På en och samma dag.
Fullkomligt fulländat.


Söt. Minst sagt


Dobbelkopf

Idag har jag räknat konstant i 4 + 3 timmar (hmm vad blir det..?). Det är iallafall en hel del för ett huvud som mitt. I gengäld fick jag mycket huvudbry och lite huvudvärk.

Dagens guldklimp var VGMK:s julkonsert. Jag och Juni satt i bakersta raden och hejjade på Hulge!
Det var grymt. Här är han förresten!


Ett steg ut

Sonja

När jag är så här gammal kommer jag minnas mitt sista matteprov. Mitt matte-d slutprov. Jag kommer inte att minnas vad det handlade om eller hur många poäng jag fick. Jag kommer knappt att minnas någon som satt i salen, eller vem jag pratade med efteråt. Men jag kommer kanske att minnas en lättnad blandad med melankoli. Ett steg, sista steg, ut ur den tunga teorin. Teorin som jag har älskat. Älskat färdigt. En lättnad och en melankoli. Idag är provet i framtiden, på tisdag kväll i det förgångna.


Ca' os!

Saco var kaos! Alarmerande, kommersiellt och väldigt tröttsamt. Följeslagarna och tygpåsarna gav saco sin mening, gav värde åt 7 timmar liv och 30 svenska kronor. Okej, det har varit en bra dag - men hade kanske inte varit utan dessa komponenter: De redan nämnda följeslagarna, en hemskt inspirerande ryskalektion (i bussen på vägen till), tygpåsar, en skådespelerska med djupt klingande röst, 2 gudsbevis (varav en stiftpenna och en fruktig insikt), en ivrig kiropraktor som tryckte i min nacke och en god apelsin.

RSS 2.0