Höst

 

 

Hösten har kommit till Malmö. Helt nya färger på kvällshimlen. En miljard nyanser av grått. Ljusgrå moln på mörkgrå molngrund och mörka moln på ljusgrå grund. Det ljusa och mörka smälter samman längs horisonten. Det var så vackert. Ett grått höghus såg rosa ut framför den djupt blågrå bakgrunden. Hest gulgrått trängde fram där solen tycktes sänka sig. De här färgerna skiljer sig så mycket från det aprikosfärgade och rosa som regerat sommaren.

 

För ett par dar sedan kom en stark vind som var varm. Minst trettio grader varm som en hårfön. Men igår blev den kall. Stora regn och åskväder dundrade in över den torra skånska slätten. Det svarta nattfönstret lystes upp i vita hjärtslag. I morse sken solen inte än vid halv sju. Sommarens första påminnelse om mörkret kommer. 

 

Det var tio timmars arbete plus tre timmars vilopaus på mitten. På cykeln tillbaka till jobbet efter pausen rasande ett åskregn. Regnet forsade och det dova mullret kom närmre. Tomma gator. Tidigare i veckan dog en kvinna under sin morgonpromenad. Hon blev slagen av blixten. Gud. Om jag dör nu så dör jag. Det finns inget att göra. Men jag kom fram iallafall i genomblöta kläder. Fick låna ett par tofflor av en dement dam. 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0