Lyktbärare

Igår kom jag hem från 8 dagar i Indien. Lite lagom mör, med en grov förkylning, halsont och många nya upplevelser, inlevelser och insikter. Indien är mycket fotogent och i kameran (som tack och lov aldrig blev stulen) ligger ett par tusen bilder. För att inte upprepa det klassiska misstaget: att påbörja en bildförjetång som aldrig blir färdig, tänker jag sporadiskt visa upp random utvalda upplevelser och stunder. 
Den första stunden är denna. En kväll i Pushkar fylld av olika bröllopståg. Luften ljudande av trummor, sång och tjut. Himmelen då och då dånande av fyverkerier. Det första bröllopstånget dansade förbi i sluttampen av min kameltur. Det andra marcherade förbi hotellet och hade lysande lyktbärare. Det tredje gungade fram genom staden under smattrande trumslag och det fjärde hörde vi komma sjungande nerifrån gatan när vi satt på ett tak och åt nanbröd. 

Brudgummen rider enligt tradition fram bakom det dansande glittrande festtåget klädd till en vit sultan. Bruden är gömd och kommer bara fram någon minut vid cermonin.
Här dansar bröllopståget förbi mjölkförsäljaren.
Lyktbärare
Lyktbärarna var väldigt fina. Lite allvarliga inför kameran men lagom till att kameran inte ville fokusera längre brast de ut i breda blyga leenden.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0