F***T***S***

 

Jag har krympt Mishas skjorta från Trier och Elena är ledsen. Men jag kan inte bli ledsen, bara arg. Lite arg på mig själv förstås men mest arg på den jävla oturen och på Elena och alla andra människor som går omkring olyckliga för en skjorta.

 

Världen är helt snedvriden. Det finns över huvudtaget inga perspektiv, ingen rättvisa. Kvinnliga journalister blir hotade med styckning och våldtäkter av deppiga SD-killar för att de är kvinnor med inflytande. http://www.svtplay.se/video/995361/del-4

De mest krigsdrabbade platserna och dödligaste konflikterna i värden ignoreras av media http://www.svd.se/kultur/understrecket/varldens-storsta-krig-ar-osynligt-i-medierna_7846030.svd

och de allra viktigaste frågeställningarna får ingen plats i debatten http://www.svtplay.se/video/1005518/del-4-av-8-k-g-hammar (ex. vapenindustrin)

http://www.svtplay.se/klipp/604707/hans-rosling-om-att-bekampa-fattigdomen-i-agenda (konsumptionssamhället).

Sverige vill ta kål på halva sin vargstam, vägrar att ta ”för stor del” i stödpaket till krisande länder i Sydeuropa och den budget som skall hålla samman ett splittrat Europa.. Finns det någon ände på girigheten, kortsiktigheten och dumheten?!

Och här sitter jag och skall skämmas. För att jag har krympt en röd skjorta i tvätten. För att min familj inte litar på att jag äter tillräckligt och kommer med så förödmjukande kommentarer. Då är det jag som skäms, för att jag är kvinnan - bedömd, kontrollerad, ifrågasatt och förminskad.

 

PS. De vita luckorna är länkar till intressanta artiklar och program. 

 

 
DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0