Tårtkalas för Astor

Astor fyllde fyra år och det firade vi med att bjuda på saffranstårta två dagar i rad. Första tårtan bakade Robin med Astor medans jag gjorde ärenden. Robin glömde bara den lilla detaljen att ha i saffranet i kakan. Men jag vispade i saffranet i grädden istället så tårtan fick en ljuvlig gul färg. Denna påskiga tårta bjöds till farföräldrar, Robins kusin med barn och Astors bästa vän Erik. 
 
 
 
Nästa dag var det dags för en ny saffranstårta. Denna gång bakade jag och saffranet hamnade i kakan. På grädden ströddes färgglatt strössel och stora blåbär och mellan bottnarna breddes ett tjockt lager hallongrädde på tinade frysta hallon. I mitten av tårtan ett stort ljus som först sprutade eld och sen fällde ut sig i en blomma med snurrande ljus. Festligt!! Tre kompisar till Astor och deras föräldrar kom och det var aldeles lagom med ungar. Massor av ljud, spring och stoj.
 
 
 
Två helt olika men lyckade tårtor och firanden av vår älskade pojke <3

Tårta till frukost

När Hilma fyllde år bakade jag och Astor en saffranstårta med grädde och bär. Det är lyxigt att smaska i sig en liten bit tårta till frukost dagen efter. 
 
 
Så här såg tårtan ut på den stora dagen

RSS 2.0