Astor Hammarskjöld

Idag den 16 juni fyllde vår gosse 12 veckor! Lugn, nyfiken och social - det är vår Astor det. Hela tiden har han koll på nåt intressant, slickar på någon god hand, eller håller fast i en hårtest eller bröstficka. Dagen firades med en spruta vaccin i varje lår. Men innan dess hade vi photoshoot på köksbordet i hans Dag-Hammarskjöldigaste kläder. För sådär 120 år sedan kläddes nämligen både gosse- och flickebarn i sånna här outfits. Men det kallades nog inte outfit då..
 
Tillslut orkade han inte med muminmamman mer och då var det roliga slut!
 
 
 

I väntan på dig

Det är svårt att fatta att de här bilderna togs för tre månader sedan i samma kök som jag sitter i nu och skriver. Samma schackrutiga golv. Samma rosa salt på köksbordet. Samma duk. Samma röda lampa på fot. Samma Elin, fast ändå inte. Magen är borta nu. Den är kvar, lite sladdrigare och goare än förrut.
 
Duvblå moln drar sig bortåt och lämnar en ljus juninatthimmel kvar. Det är snart midnatt. I rummet intill med öppen dörr läser Tove Jansson någon av sina böcker om mumintrollet och då och då hörs ett litet gnyende eller en suck i sömnen. I den blåa spjälsängen där inne ligger en liten pojke med ett plåster på varje gossigt litet lår. Han har en mintgrön pyjamas med lejon på.
 
Då, när det forfarande var vinter (vintervår men hagelväder och blåsippor i backen) låg han där inne i min mage. Vi promenerade varje dag ute i Alnäs samma sträcka fram och tillbaka men hopp om att han skulle komma. Vad fin den där magen var. Den var så vanlig för mig då. Kändes inte så stor som den ser ut i efterhand. 
 


Mamman på land

När pappan var ute på sjön i fem veckor var jag och Astor hela tiden med min familj i Malmö. Jag fick en massa stöd. Bara att se Astor få så mycket kärlek av familjemedlemarna runt omkring hjälpte mig att slappna av och bli allt mer trygg som mamma. Det är något magiskt i att se sitt eget barn i någon annans kärleksfulla armar. Det är som att kärleken till honom träffar rakt i mig. De där fem veckorna hamnade vi två i en helt ny symbios med matning, närhet och sömn. Längtar lite tillbaka nu efter hundar och syskon och byrågalningar och ängsåare. Men snart är vi tillbaka igen. 
 
 

Hemkomst

Fredagen den 5 juni hade pappan kommit hem från sjön ett knappt dygn tidigare. Astor hade varit i malmö i 8 veckor och det var dags att åka hem. Såhär mysigt var det när pappan fick träffa sin bebis igen. 
 
Detta är bara 1,5 vecka sen idag men ändå tycker jag att han ser så liten ut (Astor). Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.. han ser liksom lite mjukare ut som ett litet gosedjur. 

Samlade bevingade ord

  
(null)

(null)

(null)



Never let a thing to be done, become more important than a person to be loved


Lugn och ro och stilla frid /Ingegerd


Wir brauchen keine Herren. Immer wenn es Herren gab fing etwas schief.


Det enda som är ocharmigare än hybris är falsk ödmjukhet /Jakob


Det är sällan jag raderar en bild. Det skall vara något mycket fult på den. /Morfar KG


Arkaisk känsla - att bära klänning - ett enda tygstycke


Ur en sluten hand kommer ingenting in och ingenting ut.


Guds närvaro - frånvaron av mina döda vänner /John Fosse 


Det är när vi ställer krav på varandra det blir riktigt roligt. Annars kan vi ingå i socialvården allihopa eller ägna oss åt byråkrati.


Min bror var mycket duktig på att rita. Han ritade till och med Lenin. Men ansiktsdrag och allt. /Ukrainsk dam


При хорошей закуске до бесконечности.


Döden är livets syster /Edith Södergran


Война войной, обед по расписанию. (Кriget är krig, men man måste äta lunch)/Viktor ambassad-chaufför


Тише едешь, дальше будешь


Работа не волк, в лес не убежит (säger den som vill skjuta upp arbete)


Man måste vara oändligt snäll med den man är gift med


Kom ihåg människa att du är stoft och åter skall bli stoft. 





RSS 2.0