Tio månader med min gobbe

 
Tog världsfina bilder hos Sofia på tiomånadersdagen. Sen visade det sig att min dator inte ville visa så tunga raw-filer. Gah. Fick konvertera 5 bilder av genom ett gratisprogram och sen tog det stopp. Men här är han. Det vackraste ungen jag någonsin skådat. Som jag älskar mest av allt i hela världen. 

Snöungen

Barn som sover utomhus i minusgrader.
 
Det är så att vi har en sömnrutin på dagen för vår pojke som går ut på att han sover två gånger om dagen utomhus i sin vagn, ungefär 1 timme i taget. Anledningen till detta är att han sover så gott utomhus och att det aldrig är något strul. Bara att lägga honom påbyltad i vagnen, på med ett fårskinn, ta några varv runt innergården och han sover som en stock! Det har funkat i regn (vi bor i lägenhet på bottenplan och har lite regnskydd över vår altan) och nu även i snö. Ibland får han lite röda kinder om det är bitigt ute, men det försvinner över natten med lite miniderm.
 
Jag har ofta undrat vad andra boende i vår innergård tycker om att det står en barnvagn där ute i alla väder. Men igår var första gången när jag på riktigt var lite orolig för en reaktion, det var -6 grader i Uppsala och snöade stora fluffiga flingor. Så jag satte mig nära altandörren och googlade lite för att stilla min oro. Vad finns det egentligen för rekommendationer i frågan? Där hittade jag till min glädje lugnande besked. Först: "Experter brukar sätta 10 minusgrader som gräns" sen: "rekommendation från BVC att gränsen går ungefär vid -15" puh.. skönt att höra. 
 
 
Personligen är jag inte ett dugg orolig över att det skulle vara någon fara att låta Astor sova ute, i så fall hade han inte fått göra det. Han har på sig ett tunnt kli-fritt ullunderställ närmast huden, strumpor, ett tjockare ullunderställ ovanpå det och sedan en teddyoverall. Under honom är ett extra liggunderlag och ovanpå honom brukar jag lägga en fårskinnsfäll. Vi har tänkt skaffa en åkpåse, men risken med dem är att det blir för varmt. Idag är det -13 och dags att skaffa en sån!
 
 
 

RSS 2.0