Låt oss glömma all gröt

Jag börjar misstänka att superbloggerskor / bloggare har oförskämt lite att göra  förutom att just blogga. Nu med fyra tentor, ett besök och ett resa bakom mig - har jag inte ens sneglat på bloggen. På Verbatim ligger bilderna på hög och gråter i ångest i väntan på att få visas. Och här sitter jag - svinförkyld. Min egen profetia har slagit in: jag har aldrig varit så mycket sjuk under en enda höst. Inga afro-styrka pass för mig altså och absolut ingen gröt. Nej fy tusan! Känner man sig svag ska man äta pizzor och godis. Det är sundt!
 
De två roligaste sakerna som hänt på senaste tiden är att Danis pappa och storebror varit på besök i Lund. Vi fick 15 kg choklad och ost. Dessutom fick vi en bra orsak att åka ut till hovs hallar en helg. Har aldrig varit där så sent på året förut. Very nice. 
Sen förra helgen reste vi på besök till hemstaden min. Ett kärleksfullt möte. 
Men låt oss försöka börja så smått med besöket från Schweiz. En dagg-dropps-fenomenal helg på Hov.
 
Adi och Simi kom till Lund en fredagseftermiddag i oktober. Jag och Dani satte en pizzadeg på morgonen och på kvällen satt vi alla till bords i blåa köket och smaskade pizza. Det var nästa morgon vi gav oss av till Hov.
 
Havet var grått och smälte samman med blyhimlen. Det regnade och det var kallare i stugan än utomhus. Så vi satte igång att elda i öppna spisen och efter en kvarts inrykande började skorstenen dra igång och brasan knastrade glatt. 
Observera de dubbla jackorna.
Lagom till kvällen spack horisonten upp och en rullgardin av gråa moln lyftes upp sakta. Vi hann precis ner till havet för att se en glödande solnedgång. Alla var impade.
Jag var nästan mer impad av alla regndroppsklädda blad och ekollon. 
Vi samlades i en fotoorgie kring en djupröd nyponbuske.
Trull, Tripp och Trapp.
Den var en härlig abend. Vi gick hem, lagade mat i stugan - och gick i ide. Som tur var fungerade ett litet element och brasan. Så ingen frös ihjäl under natten. 
Nästa morgon var havet blått. Det var söndag och asparna var vita som björkar. Vi klättrade ner till klipporna på andra sidan udden.
En oktoberäng av ringblommor på vägen från Torekov.Sen åkte vi hem till Malmö

Kommentarer
Postat av: Helgi Reynisson

Fantastiska bilder!! :-D

2013-10-20 @ 15:46:19
URL: http://reynisson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0